Support
Inställningshjälp

Testköp med PayPal

Det finns två sätt att testa dina inställningar för onlinebetalning. Det enklaste sättet är att ’göra en bokning’ på systemet live och genast återkalla köpet. Detta kommer kosta en liten summa, eftersom PayPal debiterar dig en avgift ($0,30/€0,35). Om du vill undvika denna kostnad eller vill utföra mer grundlig testning, kan du använda testläget (Sandbox), i kombination med ett utvecklarkonto hos PayPal.

 1. Med antagande att du inte använt PayPal Sandbox tidigare, logga in på developer.paypal.com, med dina vanliga användaruppgifter för PayPal
 2. Gå till Panel > Sandbox > Konton. Här kommer du att se att ett Företagstestkonto redan har skapats åt dig. Detta konto använder en (fingerad) e-postadress som är modellerad utifrån din riktiga e-postadress, men med -facilitator tillagt till ditt användarnamn. Till exempel, namn@example.com skulle bli namn-facilitator@example.com. Klicka på denna e-postadress i översikten och klicka på länken Profil som då uppenbaras nedanför e-postadressen. I pop-up-rutan som nu öppnas, välj Ändra lösenord, ange ett lösenord och spara det.
 3. Skapa därefter åtminstone ett personligt testkonto, som kan användas för att göra testbetalningar.

  Sandbox-konton
 4. Medan du fortfarande är inloggad på developer.paypal.com, logga in som administratör på ditt SuperSaaS-konto fast via en annan webbläsare.

 5. Gå till Betalningar och se till att PayPal-kontot är det som används i sandlådan.

  Att aktivera testläge
 6. I slutet av sidan, markera Testläge. Växla till PayPals sandbox-gateway…
 7. Klicka på Spara ändringar
 8. Logga ut som administratör och logga in som användare
 9. Skapa en bokning som kräver betalning. När du kommer till PayPal, logga in med uppgifterna från ett personligt testkonto som du skapade i steg 3
 10. Du kan nu slutföra betalningsprocessen som om du var en riktig användare. När det är klart kommer du att tas tillbaka till SuperSaaS-schemat
 11. Logga ut som användare och tillbaka in som administratör. När du nu tittar på testbokningens status, kommer du att se en + som indikerar att betalning mottagits
 12. För att inspektera testbetalningar som du mottagit i ditt facilitator-konto och/eller testa återbetalningar gå till Applikationer > Sandbox-konton och klicka på länken Gå till Sandbox-site ovanför översikten av dina testkonton.
 13. Logga in med uppgifterna för ditt facilitatorkonto som skapades i steg 1
 14. På fliken översikt, under Min senaste aktivitet, kommer du se betalningen som du mottog i samband med testbokningen. Vänligen se Att testa på systemet live för mer information om hur du gör en återbetalning/retur.

  Översikt PayPal-konto

Så snart du är klar med testningen, se till att radera det ”magiska ordet” du la till i steg 5 (eller ersätt det med dina riktiga PayPal-uppgifter om nödvändigt) och slå av testläge genom att avmarkera Testläge. Växla till PayPals sandbox-gateway… på sidan Betalningar.