Skriv ut sida

Erbjud bokning på din Facebook-sida

Det finns två sätt att integrera ditt nätbaserade bokningsschema i din Facebook-sida. Du kan antingen lägga till en "Boka nu"-knapp, eller så kan du integrera hela schemat i en ram på sidan. Lathunden nedan förklarar hur du lägger till en "Boka nu"-knapp på din Facebook-sida. (Observera att Facebook inte givit alla tillgång till den här funktionen ännu. Här kan du uppdatera dig om Facebooks egna instruktioner) Om du hellre vill integrera bokningsschemat i en ram, kan du titta på avsnittet integrera i en iframe.

Vad behöver du för integrationen?

 • En Facebook-sida (dvs någon typ av "Sida" t.ex en företagssida, ej en vanlig användarprofil)
 • Ett SuperSaaS-konto med minst ett bokningsschema

Lägg till en "Boka nu"-knapp på din Facebook-sida

 1. Logga in på ditt Facebook-konto, gå till din verksamhetssida och klicka på "Lägg till en knapp". Om du redan lagt till en knapp, kan du redigera knappen.

  Klicka på Lägg till en knapp
 2. Klicka på Boktjänster och välja alternativet "Boka nu"

  Välj Boka-nu-knappen
 3. Ange webbadressen till ditt SuperSaaS-schema. (Du kan hitta den genom att klicka på "Använd" för aktuellt schema i ditt SuperSaaS-konto) och klicka på Lägg till knapp

  Ange adressen till ditt SuperSaaS-schema
 4. Du har nu en "Boka nu"-knapp på din Facebook-sida så att dina användare kan boka direkt via ditt bokningssystem online. Exemplet nedan visar hur det kommer se ut för de som tittar på din Facebook-sida, i både den stationära och mobila versionen.

  Stationär version Slutresultatet Mobilversion Slutresultat

Om du vill lägga in ditt SuperSaaS-schema i en iframe på din Facebook-sida så att dina användare kan boka med dig utan att behöva lämna Facebook, kan du följa anvisningarna i integrera i en iframe.